Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Санација Спомен чесме у Суводолу

Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево потписао је у среду Уговор са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике о финансирању Програма санације Спомен чесме палим херојима општине суводолске у ратовима 1912-1918. године у Суводолу.

Укупна вредност радова износи 3.435.000 динара.

Завод је израдио Пројекат санације спомен чесме, која је подигнута 1927. године, у знак сећања на дела хероја општине суводолске у ратовима 1912-1918. године.

Комплетни радови биће завршени до 31. маја 2013. године.

„Ово има велики значај како за град Смедерево, тако и за село Суводол, јер у години када се присећамо стогодишњице Балканских ратова, обезбеђена су средства за санирање значајне спомен чесме са спомеником у средини, која постоји већ 85 година, па су интервенције на санацији преко потребне“, рекао је директор Регионалног завода, Верољуб Ранковић.

Село Суводол након извршених радова одужиће се сенима палих хероја, добиће један пријатан споменички амбијент који ће користити селу као културни и историјски садржај.