Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Саобраћај у граду отежан

Штаб за ванредне ситуације констатовао је на данашњој седници да, иако је ангажована сва расположива механизација и људство на терену, због обилних падавина које су у току, није могуће очистити све улице подједнаком брзином.
Саобраћај у гаду одвија се отежано. Саобраћајна полиција искључује теретна возила из саобраћаја.
Штаб за ванредне ситуације апелује на старије особе да без преке потребе не излазе из својих домова, на возаче да не крећу на пут, а уколико је то неопходно, да прилагоде вожњу условима и стању на путевима као и да користе зимску опрему.
Молимо суграђане за стрпљење и разумевање, јер су ангажовани сви расположиви капацитети.
Инспекцијске службе Градске управе Смедерево и Комунална полиција Града Смедерева настављају стална дежурства. Непроходност путева и евентуалне проблеме на саобраћајницама у граду и сеоским насељима могу да пријаве на бројеве телефона 231-115, 061 883 18 24 и 060 844 91 32.