Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Саопштење са седнице Штаба за ванредне ситуације града Смедерева, одржане 20. фебруара

      Чланови Градског штаба за ванредне ситуације донели су одлуку, да се због знатно побољшане електроенергетске ситуације,  данас поново укључи улична расвета. Наиме, према подацима из Електромораве, потрошња струје смањена је за 25%
     Такође је констатовано да су све основне и средње школе, као и предшколске установе и вртићи данас наставили са радом.
     Због  повећања спољне температуре  Јавно стамбено предузеће прекинуло је  ноћни и наставило са продуженим режим грејања до 21.00 сат . Има довољно залиха мазута до краја недеље и омогућен  је несметан прилаз котларницама.
     За сада, према информацијама из Лучке капетаније, нема бојазни од поплава. Ниво Дунава је порастао за 12 центиметара  у односу на јучерашњи дан али је и даље испод нивоа редовне одбране од поплава и данас је 486 центиметара. На Дунаву је још увек ледостај. На предлог Стручног оперативног тима за заштиту од поплава, градски штаб данас је донео наредбу да се из безбедносних разлога  сплавовима забрани рад до петка. Стручни тим пратиће и даље ситуацију када је реч о отапању леда на Дунаву.
Имајући у виду подземне воде, Штаб је донео одлуку о хитној набавци неопходних пумпи за потребе Ватрогасно – спасилачких јединица.
        Према извештају смедеревског Водовода, нема проблема у водоснабдевању грађана. Такође нема поремећаја када је реч о одвођењу атмосферских вода, капацитети нису угрожени. У току је контролисање стања  каналске мреже и чишћење тамо где има потребе.

Када је реч о збрињавању социјално угрожених грађана, констатовано је да је за 80 породица које су биле егзистенцијално угрожене обезбеђен огрев а за више од три стотине обезбеђени су пакети основних животних намирница.
За време празника обезбеђен је смештај за још 20 лица и то у Дому црвеног крста и Сигурној кући.
На данашњој седници чланови Штаба захвалили су се грађанима који су учествовали у чишћењу града.
Констатовано је да ће у Смедерву прекид ванредне ситуације бити на снази од тренутка када прекид ванредна ситуација буде проглашен на нивоу Републике.