Спектакуларан почетак четвртог „Театра у Тврђави“ Град Смедерево и Асоцијација координатора за ромска питања озваничили сарадњу ... Представници Агенције за безбедност саобраћаја у посети Смедереву ...

Саопштење за јавност поводом санације хаварије на цистерни са амонијаком

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
поводом санације хаварије на цистерни са амонијаком

На ванредној седници Градског већа одржаној у недељу, 20. септембра у 14.30 на лицу места ( МЗ Радинац ) којој су присуствовали и представници Министарства заштите животне средине, представници Министарства унутрашњих послова  ( ватрогасне јединице Смедерева и Панчева ) представници Компаније УСС Србија донети су селдећи закључци:

1. да се препоручи надлежним органима да се измести цистерна због опасности хемијског удеса
2. уколико се претакање буде вршило на лицу места ( паркинг испред капије 3  УСС Србија )
да се изврши евакуација становништва у кругу од 1 км

Ангажовањем представника Министарства заштите животне средине, Министарства унутрашњих послова и фирме која је превозила амонијак, цистерна је пребачена на безбедну локацију већ око 16.00 часова.

Припрема за претакање амонијака из једне у друге цистерне протекла је безбедно уз контролу и праћење надлежних министарстава и локалне самоуправе уз помоћ стручног тима Азотаре и Компаније УСС Србија.

Процес претакања и уклањања цистерне завршен је у понедељак у 6.30. Уз стручну помоћ наведених  екипа и министарстава избегнут је хемијски инцидент.

Локална самоуправа града Смедерева се захваљује стручним људима из Азотаре Панчево  и Компаније УСС Србија као и представницима мнистарстава који су помогли да се без последица по животну средину реши проблем који је могао да има огромне последице по околину и здравље људи. Захваљујемо се Савету МЗ Радинац, који је све време активно учествовао  и помагао у поступку решавања проблема.

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА СМЕДЕРЕВА