Представници Агенције за безбедност саобраћаја у посети Смедереву ... РЕАЛИЗАЦИЈА УСЛУГЕ ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА И УЧЕНИКА Отворен 34. позоришни фестивал „Нушићеви дани“ ...

Саопштење за јавност поводом санације хаварије на цистерни са амонијаком

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
поводом санације хаварије на цистерни са амонијаком

На ванредној седници Градског већа одржаној у недељу, 20. септембра у 14.30 на лицу места ( МЗ Радинац ) којој су присуствовали и представници Министарства заштите животне средине, представници Министарства унутрашњих послова  ( ватрогасне јединице Смедерева и Панчева ) представници Компаније УСС Србија донети су селдећи закључци:

1. да се препоручи надлежним органима да се измести цистерна због опасности хемијског удеса
2. уколико се претакање буде вршило на лицу места ( паркинг испред капије 3  УСС Србија )
да се изврши евакуација становништва у кругу од 1 км

Ангажовањем представника Министарства заштите животне средине, Министарства унутрашњих послова и фирме која је превозила амонијак, цистерна је пребачена на безбедну локацију већ око 16.00 часова.

Припрема за претакање амонијака из једне у друге цистерне протекла је безбедно уз контролу и праћење надлежних министарстава и локалне самоуправе уз помоћ стручног тима Азотаре и Компаније УСС Србија.

Процес претакања и уклањања цистерне завршен је у понедељак у 6.30. Уз стручну помоћ наведених  екипа и министарстава избегнут је хемијски инцидент.

Локална самоуправа града Смедерева се захваљује стручним људима из Азотаре Панчево  и Компаније УСС Србија као и представницима мнистарстава који су помогли да се без последица по животну средину реши проблем који је могао да има огромне последице по околину и здравље људи. Захваљујемо се Савету МЗ Радинац, који је све време активно учествовао  и помагао у поступку решавања проблема.

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА СМЕДЕРЕВА