Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Саопштење за јавност

Поводом текста  под насловом „Ујед на "ромски" начин", који је објављен у смедеревским „Нашим новинама" 3.априла 2013.године, у којем се аутори позивају на анонимне изворе, у негативном контексту се помињу припадници једне националне мањине у Смедереву.

 

Сматрамо да се закон мора поштовати, појединци се морају идентификовати и санкционисати, али је недопустиво прозивање било које етничке групације.

 

Због манипулације појединца, не може се генерализовати и анатемисати читава национална мањина.

 

У нашем граду живи 27 националних мањина и ми желимо јединство, заједнички суживот и добре међуљудске односе домицилног становништва и припадника свих националних мањина које живе на територији града Смедерева

 

Уз уважавање слободе изражавања, осуђујемо текстове који одступају од професионалних стандарда и заснивају своје тврдње на непоузданим изворима, нарочито у обради осетљивих тема које су на граници увредљивог и понижавајућег за једну етничку или било коју другу групацију.

 

Такође, осуђујемо и могућност манипулације уједима паса луталица и молимо све суграђане да не прибегавају таквом виду злоупотреба, јер ће се исте  санкционисати у складу са позитивним прописима.


Кабинет градоначелника града Смедерева

Градоначелник др Јасна Аврамовић