Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Саопштење за јавност

Делегација бивших радника смедеревског Пољопривредног комбината "Годомин"  састала се данас, као што је и договорено приликом недавног окупљања радника, са представницима локалне самоуправе, Годомина у стечају и повереником Агенције за приватизацију.
Намера челних људи Смедерева била је да се размотре захтеви радника и пронађе адекватно решење нагомиланих проблема.
Незадовољне раднике заступала је делегација на челу са Чедомиром Џелетовићем.У име града Смедерева са представницима Годомина у стечају и повереником Агенције за приватизацију  Сашом Алексићем, преговарали су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, председник Скупштине града Бранче Стојановић и Србислав Бојковић заменик јавног правобраниоца.

Повереник Агенције за приватиузацију објаснио  је бившим радницима Годомина  како је и шта до сада  исплаћивано. Алексић тврди да су повериоци Годомина исплаћени са 100% у првом, другом и трећем исплатном реду и са 70% у четвртом исплатном реду.
Када је реч о повезивању радног стажа он је уплаћен и повезан свим радницима осим у случају запослених у  Заштитној радионици. На основу информације из Агенције за приватизацију, Годомин нема никакве обавезе према њима али су Умичевић и Стојановић на данашњем састанку инсистирали да Јавно правобранилаштво града Смедерева уз помоћ ПИО фонда и осталих надлежних институција и министарстава размотри захтев за повезивање радног стажа за 95 радника Заштитне радионице и то за период од почетка 2005. до краја 2008. године .
На иницијативу градоначелника Смедерева Предрага Умичевића, за среду 19.јануар договорен је састанак у Агенцији за приватизацију у Београду, када ће  делегације бивших радника Пољопривредног комбината,  Годомина у стечају, града Смедерева и представници Агенције  размтрати имовинско правне односе као и захтев бивших радника смедеревског Пољопривредног комбината "Годомин"  за евентуално формирање новог предузећа.