Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Сарадња са локалном самоуправом на високом нивоу

Градска организација савеза слепих Србије - Смедерево, обележила је Дан организације и крсну славу, Светог Луку.

 

Поводом Дана организације, orганизован је и пријем код заменика градоначелника Бојана Теофиловића, којем је присуствовала члан Градског већа за социјалну политику Љиљана Животић Живановић и председници организација у Смедереву и Бару, Јелена Стојановић и Веселин Јокетић.

 

Разговор је вођен на тему сарадње локалне самоуправе и Градске организације слепих, а заменик градоначелника је, упоређујући ситуацију са Општином Бар у Црној Гори, истакао да је Град Смедерево социјално одговоран и да се издвајају значајна буџетска средства за рад хуманитарно-социјалних организација.

 

„Tрудићемо се да уважимо све ваше сугестије. Није уопште лако, али даћемо све од себе да вам помогнемо и у нама ћете увек имати пријатеља, сарадника и савезника", рекао је Теофиловић.

 

Председница Градске организације савеза слепих Србије - Смедерево и потпредседница Савеза слепих Србије, Јелена Стојановић, оценила је да је досадашња сарадња са локалном самоуправом била на високом нивоу.

 

„Данас смо говорили о проблемима са којима се суочавају слепа и слабовида лица у Смедереву. Такође смо разговарали о проблему кровне конструкције просторија наше организације и Удружења дистрофичара у Улици Јована Крајишника. Порука са овог састанка јесте да је рад на овој реконструкцији у процедури, што је за нас позитивна вест, јер је велики проблем и прокишњавају нам просторије, па може да се деси да нам се уништи инвентар који смо на тежак начин набавили", навела је Стојановић.

 

Поред представника локалне самоуправе, традиционалном окупљању чланова организације у Смедереву, присуствовали су представници Савеза слепих Србије, Организације слепих за Бар и Улцињ у Црној Гори, са којом су Смедеревци ове године потписали Протокол о сарадњи и бројних подручних организација слепих из готово целе Србије.