Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Састанак поводом решавања проблема паса луталица

У Градској управи у петак је одржан састанак са представницима Здравственог центра, Основног јавног тужилаштва и Полицијске управе у Смедереву, поводом решавања проблематике паса луталица и уједа паса без надзора.

После размене података о уједима паса на територији града Смедерева, као и захтевима који су тим поводом упућени Градској управи у Смедереву, покренута је дискусија на  тему решавања овог проблема.

Градска управа у Смедереву је током године, до 28. септембра, евидентирала 361 ујед паса луталица.

Представник Полицијске управе у Смедереву је представио полицијске податке о уједима паса у градским и сеоским срединама на територији Смедерева у 2012. години, са препоруком да треба санкционисати несавесне власнике паса. Такође би требало онемогућити храњење чопора паса и обезбедити дечија игралишта.

Данашњи састанак је оцењен као прави потез локалне самоуправе у превентивном решавању овог великог проблема за град Смедерево.

На састанку је закључено да треба укључити комуналну полицију у већи надзор паса луталица, а лекари ће бити обавезни да пријављују уједе паса комуналној полицији.

Састанку су присуствовали градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић, начелница Градске управе, Милијана Новаковић, начелница Одељења за финансије, Босиљка Плећић, јавни правобранилац, Милена Нисев, директорка Здравственог центра „Свети Лука“, заменик Основног јавног тужиоца, Оливера Милојевић и официр Одељења Полицијске управе у Смедереву, Небојша Добричић.

Са састанка је упућен апел суграђанима да пријављују комуналној полицији агресивно понашање паса луталица и груписавања паса на број телефона 227 – 902.