Одржана 10 седница Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Смедерева Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево


Састанак са некадашњим радницима Годомина

Након састанка представника некадашњих радника Годомина са руководством Града Смедерева, саопштено је да Град Смедерево подржава све оправдане захтеве радника Годомина.

 

Договорено је да при запошљавању радника у новим пољопривредним предузећима која се оснивају на територији Града Смедерева, предност  имају бивши радници Годомина и њихова деца.

 

Град ће успоставити комуникацију између Агенције за приватизацију и стечајног управника Годомина, а стручне службе ће помоћи у логистици, са циљем што скоријег окончања стечајног поступка.

 

Што се тиче запошљавања бивших радника Пољопривредног комбината Годомин, локална самоуправа већ дуго брине о њима. У том циљу је будући инвеститор, Пољопривредно предузеће  КУЛ Фуд, који је купио земљиште на територији Града Смедерева, затражио помоћ у обезбеђивању стручне радне снаге у области пољопривреде.

 

Градско руководство је предложило да приликом будућег упошљавања радника у овој области, предност имају некадашњи радници Годомина.

 

Реч је о подизању нових засада кајсија, трешања и грожђа у Водњу, а вредност инвестиције је 10 милиона евра.

 

Градска управа ће такође бити у сталној комуникацији са радницима Годомина, а већ током сутрашњег дана они ће бити у могућности да у писаној форми доставе сва питања на која траже одговоре.