Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Седам монтажних кућа- шест за избегла и расељена лица, једна за локлано становништво

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и Клаус Мок , регионални координатор Организације ХЕЛП, су потписали Анекс Уговора за доделу седам монтажних кућа у оквиру пројеката "Унапређење животних услова, права и запошљавања избеглих и интерно расељених лица у Србији" и " Подршка локално одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање".

Шест монтажних кућа припашће избеглим и расељеним лицима, а једна је намењена локалном становништву.

Коначан списак корисника монтажних кућа ће бити предат Одељењу за имовину, како би се регулисало давање у закуп без надокнаде корисницима.

На данашњем састанку са представницима Организације ХЕЛП, договорено је такође да ће  27. септембра 2012. године у 12 часова бити потписани уговори са 25 корисника раније најављеног Програма за самозапошљавање. Потписници ће бити град Смедерево, Организација ХЕЛП и корисници.

Иначе, Организација ХЕЛП присутна је у Србији од новембра 1999. године и обезбеђује социјално-економску помоћ за угрожено становништво - избегла и интерно расељена ица као и ромску популацију.