Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Сеоска дворишта - приказ села и обичаја нашег краја

Добродошлица за зве посетиоце

У сеоским двориштима представљена је специфична пољопривредна производња нашег краја, за сваку месну заједницу појединачно, као и изложбе и промоције домаће радиности, специјалитета и обичаја смедеревског, у оквиру 124. привредно-туристичке манифестације Смедеревска јесен.
Жеља Смедереваца увек је била да покажу све што имају у најбољем светлу, своје воће, поврће, сточарску производњу, лепоту свог краја са Шумадијом у зелеђу и Дунавом у загрљају и своје наделеко познато гостопримство.
Специфичну изложбу "Сеоска дворишта" отворио је Бранче Стојановић, председник Скупштине града. Он је истакао значај села и настојање локалне самоуправе да изађе у сусрет и препозна потребе произвођача.
У простору Великог града Смедеревске тврђаве ове године имали посетиоци су могли да уђу у 17 сеоских дворишта месних заједница: Друговац, Сараорци, Колари, Вучак, Скобаљ, Мала Крсна, Ландол, Михајловац, Кулич, Удовице, Раља, Липе, Лугавчина, Осипаоница, Суводол, Водањ и Луњевац. Традиционално гостопримство Шумадинаца и Мораваца није изостало. Осим што су могли да виде живот на селу, посетиоци су били у прилици да пробају специјалитете домаће кухиње и стара српска јела, као и ширу, вино и ракију.