Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Сергеја Бубка поставио камен темељац за Атлетску стазу

Нови спортски драгуљ у Смедерву носиће име прославлљеног атлетичара


Сергеј Бубка је са градоначелником Смедерева и председником Атлетског Савеза Србије Веселином Јевросимовићем озваничио почетак изградње специјализованог атлетског стадиона у тврђави. Атлетска стаза у Смедереву носиће име Сергеја Бубке, што је добар знак за будућност атлетике у граду у којем се 13 000 младих људи бави спортом.
Бубка је први човек који је прескочио шест метара и поставио светски рекорд са прескочених 6,14 на отвореном и 6,15 метара у дворани.
Током каријере освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Сеулу 1988. године, а чак 10 пута био је шампион света.
„Водећи се идејом да је спорт инвестиција а не трошак у последње три године поред  завршене Спортске дворане, базена са 10.000 места за седење, Стрељане која је отворена ове године и једина је пројектована на овим просторима за ватрено и ваздушно оружје, још један спортски драгуљ почиње да се прави, рекао је градоначелник Предраг Умичевић.
„ Атлетска стаза је потреба Атлетског клуба и смедеревског спорта, верујем да  ће се ту окупљати и европски и светски спортисти и да ће преносити име нашег града по медаљама али и као добри домаћини.
Идеја је потекла од Атлетског савеза Србије.Град је планирао у овогодишњем буџету 25 милиона динара, исто толико додали су Путеви Србије и Атлетски савез за припрему грубих грађевинских радова, уз то  АСС је већ донирао 100 000 евра у опрему за одржавање такмичења.
Верујем да ће атлетичари имати добар простор за тренинг, а грађани имати прилику да се рекреирају. Надам се да ће спортисти наћи себи кућу у престоном Смедереву. Ово је још један корак ка остварењу циља да Смедерево буде престоница културе и спорта, рекао је градоначелник и захвалио се спортисти свих времена Сергеју Бубки по којем ће се звати атлетска стаза као и Атлетском савезу Србије.
Први човек српске Куће атлетике, Веселин Јевросимовић истакао је да је данас велики дан не само за српску атлетику већи за српски спорт уопште. „Као што знате нема развоја спорта без базичних дисциплина. Међу њима је краљица спортова -атлетика, први спорт на Олимпијским играма данас је стигао и у Смедерево. Данас је у Смедереву Сергеј Бубка - највеће светско име у спорту прошлог века, човек који је 35 пута обарао светске рекорде, рекао је Јевросимовић и истакао да је ово  прави начин како локална самуправа треба да помаже развој спорта.
„Ово је заиста посебан моменат за мене а надам се и за вас, рекао је Бубка и нагласио да је веома важно да градске вчласти и Атлетска асоцијација изграде ову атлетску стазу. То је веома важно за децу и  младе  јер је здравље најбитније. Захвалан сам градоначелнику и другим људима који виде колико је спорт важан. Пружили сте шансу неким новим шампионима и створили услове за неке будуће генерације, нагласио је Сергеј Бубка пожелевши свима много успеха, среће и здравља.
Поштујући историјски значај Тврђаве, а у складу са одобрењима Регионалног завода за заштиту споменика културе,  изабрана је одговарајућа локација и опција монтажно – демонтажних бина. Смедерево ће испуњавати услове за организовање националних и регионалних такмичења. Овде ће моћи да се организују тренинзи 24 сата током  целе године.
Присутни су потом обишли локацију будуће Атлетске стазе, Мали град, Трг, Вински град и прошетали Улицом краља Петра првог.