Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Шест деценија КК Смедерево

Пријатељском утакмицом и доделом признања у среду обележен 60. рођендан КК Смедерево 1953.

 

Кошаркаши Мега Визуре и слављеника поздрављени су бурним аплаузом више стотина посетилаца у Дворани Смедерево, где је одиграна ревијална утакмица, у оквиру обележавања вредног јубилеја, шест деценија постојања КК Смедерево.

 

Тренер Смедерева, Зоран Тодоровић, том приликом је уручио поклоне репрезентативцима Немањи Крстићу и Василију Мицићу, а председник слављеничког клуба, Милан Крагуљ, даривао Романа Бруја, једног од оснивача КК Смедерево.

 

У полувремену ревијалне утакмице, продефиловали су многобројни полазници школе кошарке, а громогласним аплаузом су поздрављени представници различитих генерација смедеревских кошаркаша и кошаркашица.

 

Такође, секретар КС Региона централне Србије, Душан Ђурић, уручио је пехар и медаље јуниорима Смедерева за освојено треће место на јуниорском првенству Србије.

 

Ревијална утакмица између КК Смедерево 1953 и КК Мега Визура завршена је резултатом 63:91 (17:20, 9:27, 13:24, 24:20).

 

Следећег викенда почиње кошаркашка сезона, како на српској сцени, тако и у Јадранској лиги. Кошаркаши Смедерева у првом колу Прве лиге у суботу гостују Црнокоси из Косјерића. Дан касније, у недељу од 19,00 часова у Дворани Смедерево, Мега Визура ће на старту такмичења у Јадранској лиги угостити једног од најозбиљнијих кандидата за освајање шампионског прстена, загребачку Цедевиту.

 

Утакмицом против Загрепчана биће отворена кошаркашка сезона у Смедереву, пошто ће Мега Визура своје утакмице као домаћин у регионалном такмичењу, али и у Супер лиги, играти у граду на Дунаву. Смедеревци ће током октобра бити у прилици још два пута да гледају мечеве Јадранске лиге. Након гостовања Партизану у другом колу, кошаркаши Мега Визуре ће 12. октобра дочекати Игокеу, а недељу дана касније словеначку Крку.