Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Шездесет нових радних места


Након завршеног Конкурса за подстицање новог запошљавања у Смедереву, који је 18. новембра ове године расписала Национална служба за запошљавање - филијала Смедерево, данас су у Скупштинској сали Града потписани уговори са 44 прворангираних предузетника.

Послодавцима који су испунили конкурсне услове за запошљавање укупно 60 незапослених лица са евиденције НЗС-Смедерево, одобрена је субвенција од 100.000,00 динара по раднику.

Конкурс је расписан у складу са Споразумом о међусобним правима и обавезама у реализацији посебног Програма новог запошљавања, који су потписали Град Смедерево и Национална служба за запошљавање. Циљеви овог Програма су смањење незапослености, отварање нових радних места, развој предузетништва и подстицање приватне иницијативе у обављању привредних делатности.

Програмом је, такође, дефинисан и износ субвенције од 100.000,00 динара по једном раднику послодавцима који запосле незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање-филијала Смедерево. Средства се додељују наменски, за опремање радних места.

Град Смедерево је, Одлуком о буџету за 2009.годину, за реализацију овог Програма обезбедио средства у износу од 7.000 000,00 динара.

У име локалне самоуправе, присутне су поздравили градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић и председник Локалног савета за запошљавање, Зоран Цвишић.

Обраћајући се присутнима, градоначелник је указао на неопходност постојања двосмерене комуникације између локалне самоуправе и предузетника. У складу са тим, како је истакао, локална самоуправа је превазишла уобичајени декларативан приступ проблему незапослености , о чему сведоче и средства која су, у оквиру изразито рестриктивног буџета, планирана за реализацију Програма новог запошљавања.