Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Синиша Машовић кандидат за председника Стрељачког савеза Србије


Стрељачка дружина „Смедерево“ саопштила је да Смедерево поново има свог кандидата за највишу функцију најзначајније стрељачке организације у нашој земљи и објавила резултате другог кола Купа Србије за млађе јуниорке стандардном ваздушном пушком.

Кандидат Региона Централне Србије за председника Стрељачког савеза Србије је адвокат из Смедерева Синиша Машовић, један од најбољих стрелаца Смедерева, преседник Стрељачког савеза Смедерева и Управног одбора Стрељачке дружине Смедерево. Његов противкандидат је Драган Марковић Маркони, саветник у БИА, кандидат региона Београд. Изборна Скупштина Стрељачког савеза Србије планирана је за другу половину фебруара.

Даница Денић, стрелац СД „Смедерево“, освојила је седмо место са 383 круга у другом колу Купа Србије за млађе јуниорке стандардном ваздушном пушком (40 дијабола), одржаном протеклог викенда, на стрелишту у Новом Београду. Даници је седмо место донело још 2 бода за укупан пласман у финале Купа. У првом колу које је одржано у Смедереву, Даница је била четврта и освојила је 5 бодова. У укупном пласману сада је шестопласирана, а после трећег, последњег кола Купа, које ће 2. и 3. марта бити одржано у Крагујевцу, знаће се и са које позиције ова млада Смедеревка улази у финале Куп такмичења за млађе јуниорке.

Од смедеревских стрелаца наступили су још у дисциплини серијска ваздушна пушка (20 дијабола) у категорији кадета Петар Адамовић који је имао 173 круга, Вељко Свилар који је остварио резултат од 164 круга и Иван Давид са 143 круга. У конкуренцији кадеткиња наступила је Александра Вујасин која је остварила резултат од 168 кругова, која је пуцала и у категорији млађих јуниорки, стандардном ваздушном пушком и остварила резултат од 344 круга, а три круга мање имала је трећа смедеревска такмичарка у овој категорији Наташа Божиновић.

Наредно такмичење на смедеревском стрелишту је Финале Купа Стрељачког савеза Србије, А програм, 10 метара, које ће се одржати 16 и 17. фебруара.

Најбоља смедеревска пиштољашица Ана Алентијев пласирала се у финале у јуниорској конкуренцији са првог места, док ће у сениорској конкуренцији стартовати са одличне пете позиције. Смедеревке екипно налазе се на четвртом месту са 12 поена, а испред смедеревских пиштољашица налазе се екипе Кикинде, „Алексе Дејовића“ и неприкосноване „Црвене звезде“ на првом месту.

Пре овог такмичења у Смедереву ће на седмодневним припремама боравити репрезентација Србије у стрељаштву, што је својеврсна потврда да тренутно у Србији Смедерево нуди најбоље услове за врхунске стрелце, какви су освајачи олимпијских медаља, светски и европски шампиони Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Ивана Максимовић, Андрија Златић, Дамир Микец, Немања Миросављев и други.

Следећу потврду такве врсте стрељачки радници Смедерева добиће већ у мају, када ће се у нашем граду одржати и прво међународно такмичење.