Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Синиша Машовић изабран за председника Стрељачког савеза Србије

Председник Стрељачког савеза Србије, након 124 године поново долази из Смедерева!

После генерала Саве Грујића, који је председник Стрељачког савеза Србије био 1889. године, на Изборној скупштини, која је одржана у четвртак, Синиша Машовић, кандидат Стрељачке дружине Смедерево, победио је двотрећинском већином.

 

„Био сам почаствован што сам био кандидован за највишу функцију у Стрељачком савезу Србије, јер се ради о Савезу који је веома уважен у породици спортова, а посебно у породици олимпијских спортова. Мислим да је то важно истаћи, јер сви спортови немају исти успех и исти третман. Још већа част је кад успете да победите, јер то, наравно није једноставно. Имао сам и противкандидата који је био веома квалитетан и сама Скупштина је била добро организована и регуларна. Убедљива већина којом сам победио и неподељено поверење додатно ме обавезују да водим рачуна да не изневерим то очекивање, које је очигледно исказано на тај начин", рекао је Машовић.

 

Он је додао да је избор за председника Стрељачког савеза Србије и признање за смедеревски спорт.

 

„Пре свега за смедеревске стрељачке раднике, јер се види да је оно што ми овде радимо вредновано и код других у Србији, с обзиром да смо ми овде у граду направили спортску халу и у њој стрелиште, које је по условима у самом светском врху.  Све то даје један квалитет и онда није случајно да је толико људи из Србије гласало за мене. Сви су они били овде и видели су како то сада код нас изгледа и то је један неспорни резултат који припада овој смедеревској стрељачкој организацији. На тај начин, кроз њихово гласање за мој избор, то је вредновано и код других", каже нови председник Стрељачког савеза Србије.

 

Синиша Машовић је спортским стрељаштвом почео активно да се бави 1974. године као стрелац Стрељачке дружине „Смедерево", у дисциплинама ваздушна и малокалибарска пушка, прво у националном, а од 1978. у међународном програму. На првенству Југославије 1976. године у Загребу као јуниор освојио је 1. место појединачно, у дисциплини серијска ваздушна пушка, затим више медаља појединачно и као члан екипе СД „Смедерево", на позивним турнирима, Првенствима Србије и Југославије, укључујући и 1. место екипно за сениоре на Првенству Југославије 1986. године у Осијеку у дисциплини Олимпијски меч.

 

Дугогодишњи је председник Стрељачког савеза Смедерева и председник Управног одбора Стрељачке дружине „Смедерево". Био је члан Управног одбора Стрељачког савеза Србије у периоду од  2004. до 2008. године.