ГИЗ у посети Смедеревској тврђави Градоначелница симоболично уручила кључеве хале Санација крова Музеја Дечја недеља Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина


Школа „Светитељ Сава

Матична школа „Светитељ Сава" у Друговцу, са подручним школама у Бадљевици и Суводолу, прославила је протеклог викенда 150 година постојања.

 

Министарство просвете и црквених дела је 1863.године донело Указ о оснивању школе у Друговцу. Првобитно се настава одвијала у кућама мештана, потом у Задружном дому, адаптираном за потребе школараца.

 

Директорка Виолета Вељовић је у петак пожелела добродошлицу гостима, нарочито пријатељима из Републике Српске, а потом су ученици ове школе извели пригодан  програм.

 

У суботу је организована централна свечаност поводом 150 година постојања и рада Основне школе „Светитељ Сава". Поред културно-уметничког програма, који су извели ђаци ове школе, отворена је изложба школске документације и старих фотографија.

 

Прослави Дана школе у Друговцу, испред локалне самоуправе, присуствовао је помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, Првослав Недељковић.

 

У част овог значајног јубилеја штампан је први број школског часописа „Савини школарци".