Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Скупштина Удружења косача „Плавинац

У препуној сали Скупштине града Смедерева, јуче је одржана редовна, годишња Скупштина Удружење косача „Плавинац", на којој је најављена овогодишња манифестација Косидба на Плавинцу и покренута петиција за регулисање правно-имовинског статуса Горанског гаја.

 

Седници је, поред многобројних пријатеља манифестације из Смедерева, али и из других градова попут Крагујевца, присуствовао и председник Скупштине града, Бранче Стојановић, који је подржао напоре организатора да овогодишња манифестација буде још боља од претходних.

 

„Град Смедерево има бројне разлоге да да још већи допринос што бољем организовању Косидбе на Плавинцу, с обзиром да чланови Организационог одбора веома добро раде свој посао, о чему говори и значај манифестације, која је одавно превазишла локалне оквире. Постоје бројни разлози да Косидба у Горанском гају постане један од брендова Смедерева. Руководство града, у наредном периоду, пружиће још већу подршку овој манифестацији, пре свега, у финансијском погледу", истакао је Стојановић.

 

Овогодишња, 14-та по реду Косидба на Плавинцу биће одржана 15-ог јуна, уз учешће великог броја косача, удружења жена, културно-уметничких друштава. Као и претходних година, манифестацију ће помоћи бројни спонзори, без чије подршке Косидба на Плавинцу не би могла да се одржи, а покровитељ манифестације је Град Смедерево.

 

„Косидба у Горанском гају је одавно превазишла локалне оквире, о чему говори и прошлогодишња манифестација, која је била најмасовнија до сада, пошто је на њој учествовало 165 косача из неколико градова и земаља, нагласио је председник Удружењa косача „Плавинац", Драган Роган.

 

Према Рогановим речима, чланови Организационог одбора Косидбе на Плавинцу покренули су петицију, како би се регулисао имовинско-правни статус земљишта на коме се одржава косидба. Направљен је план детаљне регулације за потес од 6 хектара у Горанском гају, што је почетни корак, како би земљиште постало власништво Града Смедереву, а Покрет горана и Удружење косача „Плавинац" његови корисници.

 

Чланови Скупштине су на редовној годишњој седници у четвртак усвојили извештај о раду за прошлу и план рада за ову годину. Седници су, поред многобројних пријатеља манифестације из Смедерева, али и градова попут Крагујевца, присуствовали директори ЈКП Водовод и Туристичке организације, представници Полицијске управе у Смедереву, Основног суда и Окружног затвора, који традиционално помажу организовање Косидбе на Плавинцу.