Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Скупштина дала у закуп земљиште за изградњу рафинерије

43 за, 13 против, 3 уздржана

          Скупштина града Смедерева, прихватила је рано јутрос, иновирани текст Уговора о давању у закуп неизграђеног и неуређеног грађевинског земљишта у индустријској зони сектор север-североисток, ради изградње рафинерије. Од 59 одборника у сали 43 су гласала за, 13 против и 3 уздржана.
Неизграђено и неуређено грађевинско земљиште површине  од 113 хектара, 12 ари и 6 метара квадратних, даће се у закуп на 99 година компанији Комико оил, за 652 милиона динара, уз додатне бенефите, ради изградње рафинереије за прераду сирове нафте и производњу квалитетних нафтних производа, како је предвиђено измењеним текстом Уговора.
Одборници су прихватили измењен предлог Уговора о закупу којим су прецизирана права и обавезе компаније, пре свега да не може да уђе у посед док не исплати 652 милиона динара, колика је била понуђена цена.
„Рафинерија нафте Смедерево” требало би да има 550 запослених, што је предвиђено Планом просторног планирања посебне намене који је утврдила Владе Србије, док ће индиректно за рафинерију радити око 3.000 људи.
     Одборници Скупштине града усвојили су Предлог за давање сагласности на текст Уговора о поверавању дела послова комуналних делатности (прикупљање, превоз и испорука комуналног отпада на регионални центар ) и управљања и одржавања  Регионалног центра за сакупљање, селекцију, прераду и одлагање комуналног чврстог отпада, компанији Porr Werner Weber .
Наставак Скупштинског заседања заказан је за четвртак, 15.март.