Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Слава града Смедерева

Обележена градска слава – Васкрсни понедељак

Грађани Смедерева прославили су у понедељак, 16. априла – Васкрсни понедељак, градску славу. Литија је по традицији кренула од Храма Светог Георгија централним градским улицама, обилазећи Записе.
Сечењу славског колача присуствовали су представници локалне самоуправе, градоначелник Предраг Умичевић, заменица градоначелника др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, чланови Градског веће и бројни грађани Смедерева. Након служења свете архијерејске литургије верници су послужени житом и фарбаним јајима.
Смедеревска литија се одржавала и у време деспота Ђурђа Бранковића,а од 2002.године, према скупштинској одлуци, истог дана обележава се градска слава.
О Васкрсном понедељку из Православног календара
        У недељу рано, пре зоре, Марија Магдалина, Марија Јаковљева, Саломија и неке друге жене пошле су са спремљеним миром на Христов гроб. Велики камен којим је Христов гроб био затворен одваљен је, гроб је празан! На камену седи анђео Господњи, са лицем као муња и оделом белим као снег. Стражари војници су укочени од страха. Анђео благовести мироносицама: „Не бојте се, јер знам да Исуса распетога тражите. Није овде јер устаде, као што је казао... Идите брже и кажите ученицима Његовим да је васкрсао". Жене крећу, а у исто време збуњени војници-стражари трче у град да обавесте јеврејске главаре о оном што су видели. Радују се људи, радује се сва природа! Христос је васкрсао, ђаво и смрт су побеђени! Својим чудесним васкрсењем Господ Исус Христос отворио је и нама пут у живот вечни, отворио пут ка коначном васкрсењу мртвих у последњи дан, дан Његовог другог доласка.