Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Смањење угрожености Рома на западном Балкану

 

Финална конференција о Регионалном пројекту смањења угрожености Рома на одржана је од 8. до 10. марта у хотелу Continental у Београду.

У последње четири године је преко педесет координатора за ромска питања ангажовано на раду у спровођењу Пројеката за побољшање положаја Рома на нивоу локалних самоуправа. Као резултат њиховог ангажовања спроведена су  43 микро-грант пројекта.


Град Смедерево и Програм за развој УНДП потписали су 24. новембра 2008. године предлог Пројекта ,,СА НАДОМ ЗА БОЉЕ СУТРА“, чија је вредност 625.000,00 динара,у коме је град Смедерево учествовао са 90.000,00 дин.
За наредни период,град Смедерево је  за имплементацију Локалног акционог плана (ЛАП) из шест области определио укупно два милиона динара.

Тим поводом сертификат је добила Ђулијета Сулић координатор  у Канцеларији за Ромска питања града Смедерева, док је граду Смедереву уручена захвалница за комплетно учешће и изванредну сарадњу са УНДП-ем у реализацији ЛАП-а за побољшање положаја Рома у граду Смедереву коју је примила др Весна Јеремић Драгојевић.         
 
Додели диплома и сертификата присуствовали су и високи  представници ресорних  Министарстава.