... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Смедеревац освојио сребро на Светском првенству у брзој телеграфији

Смедеревац, Горан Хајошевић, освојио је сребрну медаљу на Светском првенству у брзој телеграфији, одржаном у Баетенбергу, у Швајцарској.
Од 17. до 21. октобра, у месту Беатенберг (Швајцарска) одржано је 10. Светско првенство у брзој телеграфији (Морзеовој азбуци).
 Републику Србију представљали су Јулија Вељић, Снежана Батрићевић и Горан Хајошевић.
У до сада најтежој конкуренцији, уз учешће више од 100 такмичара из око 20 држава, углавном Источне Европе, у дисциплини симулације успостављања радио аматерских веза, Јулија Вељић је у категорији ветеранки освојила бронзану медаљу.
У истој дисциплини, али у категорији сениора, Горан Хајошевић је, након трогодишње паузе, поставио нови светски рекорд, који је био поново оборен до краја дана од стране такмичара из Бугарске, па је, и уз светски рекорд, Горан морао да се задовољи другим местом на свету.
 Био је то леп начин да се обележи 15 година такмичења на светским и европским првенствима. Претходна остварења су светско злато 2005, европско злато 2006, светска бронза 2007, европско злато 2008, светско сребро и бронза 2009.
Постављени светски рекорд је 6. по реду који је Горан остварио у дисциплинама брзе телеграфије, а два су још увек важећа – највећи број остварених веза у 5 минута (2005 година), и први човек који је дешифровао Морзеову азбуку при брзини од 1.000 знакова у минути.