Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедеревци представљају Србију на Гимнаестради у Швајцарској

Чланови Соколског друштва Смедерево биће једини представници Србије на Гимнаестради које ће од 10. до 16. јула бити одржана у Лозани


Гимнастички савез Србије определио се за учешће на Гимнаестради у категорији групних вежби. Србију ће у Лозани представљати 13-оро чланова Соколског друштва Смедерево. За њих и за представнике Гимнастчког савеза Србије, Геза Микеша и Мирослава Ковачева организован је пријем у Градској управи Смедерево.
"Гимнаестрада се организује сваке четврте године под покровитељством Светске  гимнастичке федерације  и сматра се једним од најмасовнијих догађаја са више од 20.000 учесника. Ви ћете тамо бити амбасадори Смедерева и Србије", рекао је пожелевши младим  гимнастичарима и њиховим тренерима много успеха на предстојећем такмичењу градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.
Мирослав Ковачев, представник Гимнастичког савеза Србије нагласио је да је ово други наступ српске екипе на Гимнаестради. Први је био 2004. године. Такође се захвалио Гимнастичком савезу Швајцарске  и локалној самоуправи Смедерева, без чије финансијске помоћи не би био омогућен одлазак наших гимнастичара у Лозану.
Координатор за међународну сарадњу Гимнастиког савеза Србије Геза Микеш поклонио је опрему са ознаком Гимнастичког савеза Србије, градоначелнику Смедерева Предрагу Умичевићу. О учешћу смедеревских гимнстичара на предстојећој Гимнаестради и о Соклоском друштву Смедерево говорила је Наталија Вукашиновић, први тренер гимнастичара. Она је поред осталог истакла да ће смедеревски гимнастичари дати све од себе да у Швајцарској међу више од 20.000 учесника,  на прави начин представе Смедерево и Србију.