Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Смедеревци за грејање дугују око 175 милиона динара

Јавно предузеће за стамбене услуге и топлификацију је нову грејну сезону отпочело технички и технолошки спремно са режимом грејања који је прилагођен просечним дневним температурама.

„Испорука топлотне енергије и рад блоковских котларница одвија се нормално без значајнијих проблема“, оценио је за градски сајт помоћник директора, Влада Николић.

Николић је додао да су ретки проблеми, који се спорадично појављују, карактеристични за почетни период сваке грејне сезоне, и не утичу на квалитет и квантитет испоруке топлотне енергије, а решавају се релативно брзо без застоја постројења.

„Укупна потрошена количина мазута од почетка грејне сезоне, од 15. октобра, износи 100.808 килограма или 100,8 тона, а залихе мазута на дан 29.10.2012. године износе 188 тона“ , изјавио је Николић.

Смедеревско предузеће за стамбене услуге и топлификацију је прошлу грејну сезону, уз изузетне напоре, успешно завршило без дана прекида у испоруци топлотне енергије.

Како би се и у овој грејној сезони обезбедила континуирана производња и испорука топлотне енергије неопходно је обезбедити редовну набавку мазута и редовно сервисирање доспелих обавеза.

„Због тога је важно напоменути да је неопходно да корисници на време измирују своје обавезе према овом предузећу“, нагласио је Николић.

Према његовим речима, ненаплаћена потраживања на дан 29.10.2012. године износе 174.891.970,20 динара.