Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Смедеревци запажени на Етно сајму

  

Сајам "Етно хране и пића", одржан је четврти пут у Хали 3 на београдском сајму, од 26. до 28. новембра.

У понедељак, 30. новембра, Зоран Ивановић, помоћник градоначелника за пољопривреду, Јоца Вујовић, директор Фонда за развој пољопривреде и Радиша Милић, члан градског  већа за пољопривреду , презентовали су новинарима пласман Смедереваца на овом Сајму.

Удружења жена : СРМА из Друговца, ПОМОРАВСКИ ВЕЗ из Осипаонице, ИЗВОР из Мале Крсне, Секција жена из Скобаља, Организација жена града Смедерева и подруми: ДИОНИС из Доброг Дола, ИЛИЋ АМ из Водња и РЕЏИЋ из Липа, учествовали су  на овом Сајму.

Месна заједница Лугавчина је на Смедеревској јесени освојила прво место за најуређеније двориште. Сада су на Етно сајму, потврдили тај пласман, освајањем првог места за целокупан асортиман производа. Друго место у истој категорији припало је Организацији жена града Смедерева.

Жене из месне заједнице Славија, освојиле су друго место за укус колача, а жене из месне заједнице Царина, специјалну награду за декорацију  "вученим шећером"- посебном техником украшавања.

Штандови Удружења жена из Смедерева, привукли су посебну пажњу својим аранжманима. Међу њима су се истакли: Извор из Мале Крсне, Поморавски вез из Осипаонице и Секција жена из Скобаља.

Треба нагласити да је Привредна комора Пожаревац  дала Смедереву простор за презентовање, у оквиру простора за Подунавско-браничевски округ.

У сваком случају, жене из удружења су још једном промовисале наш град на адекватан начин, па ће се и убудуће изналазити средства за помоћ месним заједницама и активима, закључено је на овој конференцији за новинаре.