Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедеревке имале запажен наступ на Етно сајму у Београду

Организација жена Смедерево учествовала је на седмом Међународном сајму етно хране и пића у Београду и као и сваке године освојила неколико награда.

Ова међународна манифестација одржава се под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз организациону подршку Привредне коморе Србије, а целу организацију помажу регионалне привредне коморе и задружни савези.

Последњег дана сајма представиле су се жене градских актива „Папазовац“, „Царина“, „Свети Сава“, „Славија“, „Ладна вода“, „Плавинац“, „25. мај“, „Карађорђев дуд“, и „Доњи град“, као и сеоских удружења „Прело“ из Лугавчине и „Чобаница“ из Липа.

Слободно се може рећи да је смедеревски штанд био најбогатији и обиловао је традиционалним производима, сланим и слатким питама, штрудлама, урмашицама, ванилицама, кифлицама, царским питама и разним другим српским гастрономским специјалитетима.

Представнице свих удружења и актива из Смедерева које су учествовале на овогодишњем Етно сајму најпре су добиле захвалнице часописа „Практика“.

Након жирирања, специјалним дипломама за изузетан труд награђене су жене – чланице Удружења „Чобаница“ из Липа, Актива жена „Свети Сава“ и „Карађорђев дуд“.

У специјалним категоријама Удружење жена „Прело“ из Лугавчине, за изложено кандирано воће, освојило је прво место.

Градска организација жена Смедерево такође је проглашена за најбољу у категорији сланих пецива, а појединачно, за кандирано воће, друга награда припала је Бисерки Ракић из Радинца.