ГИЗ у посети Смедеревској тврђави Градоначелница симоболично уручила кључеве хале Санација крова Музеја Дечја недеља Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина


Смедеревке на четвртом месту

Смедеревке екипно пиштољем и појединачно у јуниорској конкуренцији, протеклог викенда на смедеревском стрелишту, заузеле  четврто место у финалу Купа Србије.

Финале Купа Србије у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама по А програму на 10 метара на новом стрелишту у Смедереву у организацији стрељачких радника Смедерева одржано је протеклог викенда, по новим правилима Светске стрељачке федерације и донело прилична узбудљивија финала од оних која су се одржавала по старом правилнику.

У такмичењу пушком, основни резултат се такође рачунао на децималу, што је била својеврсна проба за репрезентативце Србије, јер ће се и на Првенству Европе, на које путују непосредно после припрема у Смедереву, основни резултат рачунати на овај начин.

Осим стрелаца и судије су први пут судиле по новим правилима, па су и они били на тешком испиту, који су, по оцени свих, успешно положили.

Најбоља пиштољашица СД „Смедерево“ Ана Алентијев остала је без медаље у јуниорској конкуренцији у финалу које је завршила на четвртом месту, а у сениорској конкуренцији била је осма. Екипно пиштољем Стрељачка дружина „Смедерево“ (Ана Алентијев, Ана Лајчак и Александра Лекић) освојила је четврто место.

Репрезентативци Србије који учествују на Првенству Европе у Одензеу у Данској од 23. фебруара до 3. марта остају у Смедереву на припремама до 22. фебруара, а 23. фебруара, на нашем стрелишту биће одржано Регионално првенство по А програму у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара.

На овом такмичењу наступају клубови из региона Централне Србије, који је и највећи и очекује се учешће више од 100 стрелаца из 15 клубова. Стрелцима је ово такмичење важно, јер се на њему испуњавају квалификационе норме за Државно првенство које се ове године одржава у Панчеву, 16. и 17. марта.

Стрељачка дружина „Смедерево“ наступиће са женском јуниорском и сениорском екипом пиштољем (Ана Лајчак, Ана Алентијев, Сара Илић и Александра Лекић) и јуниорском женском екипом пушком (Бојана Бечановић, Јелена Јаковљевић и Даница Денић). Укупно, смедеревски стрелци ће излазити на ватрену линију 10 пута. Пиштољашице бране прошлогодишње друго место у јуниорској и треће у сениорској категорији.

Смедеревско стрелиште отворено је свакога дана, а Школа стрељаштва је бесплатна за ученике основих школа.