Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Смедеревке освојиле два сребра, екипно тријумфовале

Јуниорка Ана Алентијев и нова чланица Стрељачке дружине "Смедерево", некадашња јуниорска репрезентативка Стрељачког клуба „Црвена звезда", сениорка Јасмина Гргић освојиле су два сребра у трећем колу купа Србије, одржаном у суботу у Смедереву.

 

Радује и резултат најмлађе у овој екипи Ане Тодоровић, која је после два и по месеца тренинга на свом првом такмичењу отпуцала 350 кругова и заузела 13. место у конкуренцији јуниорки и 21. место у конкуренцији сениорки, док је Алентијев била четврта у конкуренцији сениорки. Екипно су наше девојке трујумфовале са 1.099 кругова испред чланица Клуба стрељачких спортова „Полицајац" из Београда са 1.091 кругом, док су треће место освојиле пиштољашице Стрељачког клуба „Алекса Дејовић" из Ужица са 1.081 кругом.

 

Најбоља код сениорки била је репрезентативка „Црвене звезде" и светски број 1 на ранг листи у дисциплини ваздушни пиштољ Зорана Аруновић, са 386 кругова, повратница на ватрену линију Јасмина Гргић имала је солидних 379 кругова, а трећа је била јуниорка СК „Алекса Дејовић" из Ужица Јована Драгачевац са 370 кругова, колико је имала и наша Ана Алентијев, али је сениорску бронзу изгубила због слабије последње серије. У сениорској конкуренцији наступило је 37 такмичарки, а у јуниорској десет мање.

 

Пушком је од наших чланова наступила једино Даница Денић, која је са резултатом од 375 кругова била 26 у јуниорској и 43 у сениорској конкуренцији. Наступила је 41 јуниорка и 60 сениорки.

 

После сва три кола Купа по 8 најбољих стрелаца у свим категоријама пласирало се у финале које ће се одржати наредне године у фебруару. Јасмина Гргић се другим местом на трећем колу купа пласирала у финале сениорки, док ће Ана Алентијев наступити у два финала, јуниорском и сениорском. Победом на трећем колу купа и са освојених 10 бодова у овој дисциплини у финале се пласирала и екипа СД „Смедерево".

 

Стрелци СД „Смедерево" који се такмиче у националном, Б програму последње, седмо коло лиге Централне Србије пуцали су у  недељу 22. децембра у Јагодини. На ватрену линију изашли су наши млади пушкаши Петар Адамовић, који је пуцао 173 круга, Александар Димић 161 круг, Вељко Илић 147 кругова и Немања Адамовић са 146 кругова. Ниједан од наших кадета није се пласирао у финале, тако да ће за СД „Смедерево" финале пуцати само кадеткиња Александра Вујасин, која је пласман обезбедила освојеним првим местом на другом колу лиге.

 

У четвртак, 26. децембра на стрелишту у Смедереву почиње Прва лига основних школа Смедерева, а дан касније Шеста Смедеревска лига у стрељаштву.