У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Смедерево, престоница бројних спортских дешавања

 
 
 Пре пријатељске утакмице са ФК Смедеревом, за Младу фудбалску репрезентацију Србије, потпредседника Фудбалског савеза Србије Драгана Ђорђевића и селектора Ратомира Дујковића организован је пријем у Пленумској сали Скупштине града.

       Госте је најпре поздравио градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.
"Добродошли у фудблско Смедерево град који је у минулих десет година игра веома озбиљну улогу на фудблском небу Србије", рекао је градоначелник. "Два пута престоно Смедерево, врло често буде и престоница добрих спортских дешавања и ја се надам  да ће и данашња утакмица бити спортски празник за Смедеревце. Младој репрезентацији желим много успеха у квалификацији и ово што се дешава у последње време, вратило је веру у спорт у Србији.Мислим да то обавезује све нас који се бавимо стварањем амбијента за развој спортске културе, да се озбиљно позабавимо фудбалом. Доста улажемо у развој спортске кутуре, а минула Универзијада дала је свој допринос. Завршена је Спортска хала у Смедереву, истакао је Умичевић и навео да у спортској машинерији Смедерево има читаву армију људи. Активно је у спорту 12.000 младих људи а поред фудбала имамо 7 суперлигаша, одбојка, рукомет и веслање и врхунски успеси наших спортиста су права мотација за будућност  младих људи, рекао је Умичевић.

      Потпредседник Фудбалског савеза Србије, Драган Ђорђевић, захвалио се домаћину и нагласио да је Смедерево препознатљиво по добром фудбалу и другим спортовима али и као домаћин дела Универзијаде. Градоначелнику Предрагу Умичевићу, поклонио је дрес са бројем 10, док је као сваки добар домаћин, градоначелник узвратио поклоном. Гости су у знак сећања на боравак у Смедереву, поред сувенира добили мајце са логом града.
   "Улагањем у спорт  локална самоуправа показује колико вреднује спорт и фудбал, као најпопуларнију споредну ствар. Видите да је предстојеће Светско првенство захваљујући пласману Србије и код нас све преплавило фудбалским збивањима. То је оно што очекује нашу А репрезентацију, док младе очекује завршница Европског првенства у млађим селекцијама", рекао је Ђорђевић.
Такође је најавио спортску легенду и тренерског аса, селектора Ратомира Дујковића.

     Дујковић је истакао да је специјалиста за терен а не за говоре, тако да је само пожелео спортистима много успеха и захвалио се Смедереву на гостопримству. "Задовољан сам игром младе репрезентације и надам се да ће и они у догледно време успети да се пласирају на Светско првенство као и сашња А репрезентација", истакао је Дујковић.
Све најбоље фудбалерима је пожелео и дирктор Фудбалског клуба Смедерево, Горан Богдановић.

     У име локалне самоуправе пријему су такође присуствовали  Горо Реџић, председник Скупштине града, заменик председника Скупштине града, Бранче Стојановић и Ненад Максић, члан Градског већа за спорт и омладину. Срдачан сусрет завршен је групним фотографисањем.