Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедерево, престоница бројних спортских дешавања

 
 
 Пре пријатељске утакмице са ФК Смедеревом, за Младу фудбалску репрезентацију Србије, потпредседника Фудбалског савеза Србије Драгана Ђорђевића и селектора Ратомира Дујковића организован је пријем у Пленумској сали Скупштине града.

       Госте је најпре поздравио градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.
"Добродошли у фудблско Смедерево град који је у минулих десет година игра веома озбиљну улогу на фудблском небу Србије", рекао је градоначелник. "Два пута престоно Смедерево, врло често буде и престоница добрих спортских дешавања и ја се надам  да ће и данашња утакмица бити спортски празник за Смедеревце. Младој репрезентацији желим много успеха у квалификацији и ово што се дешава у последње време, вратило је веру у спорт у Србији.Мислим да то обавезује све нас који се бавимо стварањем амбијента за развој спортске културе, да се озбиљно позабавимо фудбалом. Доста улажемо у развој спортске кутуре, а минула Универзијада дала је свој допринос. Завршена је Спортска хала у Смедереву, истакао је Умичевић и навео да у спортској машинерији Смедерево има читаву армију људи. Активно је у спорту 12.000 младих људи а поред фудбала имамо 7 суперлигаша, одбојка, рукомет и веслање и врхунски успеси наших спортиста су права мотација за будућност  младих људи, рекао је Умичевић.

      Потпредседник Фудбалског савеза Србије, Драган Ђорђевић, захвалио се домаћину и нагласио да је Смедерево препознатљиво по добром фудбалу и другим спортовима али и као домаћин дела Универзијаде. Градоначелнику Предрагу Умичевићу, поклонио је дрес са бројем 10, док је као сваки добар домаћин, градоначелник узвратио поклоном. Гости су у знак сећања на боравак у Смедереву, поред сувенира добили мајце са логом града.
   "Улагањем у спорт  локална самоуправа показује колико вреднује спорт и фудбал, као најпопуларнију споредну ствар. Видите да је предстојеће Светско првенство захваљујући пласману Србије и код нас све преплавило фудбалским збивањима. То је оно што очекује нашу А репрезентацију, док младе очекује завршница Европског првенства у млађим селекцијама", рекао је Ђорђевић.
Такође је најавио спортску легенду и тренерског аса, селектора Ратомира Дујковића.

     Дујковић је истакао да је специјалиста за терен а не за говоре, тако да је само пожелео спортистима много успеха и захвалио се Смедереву на гостопримству. "Задовољан сам игром младе репрезентације и надам се да ће и они у догледно време успети да се пласирају на Светско првенство као и сашња А репрезентација", истакао је Дујковић.
Све најбоље фудбалерима је пожелео и дирктор Фудбалског клуба Смедерево, Горан Богдановић.

     У име локалне самоуправе пријему су такође присуствовали  Горо Реџић, председник Скупштине града, заменик председника Скупштине града, Бранче Стојановић и Ненад Максић, члан Градског већа за спорт и омладину. Срдачан сусрет завршен је групним фотографисањем.