Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедерево – пример добре праксе

Смедерево су данас обишли представници Комесаријата за избеглице Републике Србије Оливера Вучић и Дејан Миловсављевић, као и помоћник министра за људска права и избеглице Босне и Херцеговине Марио Ненадић.


Делегација Комесаријата за избеглице Републике Србије и помоћник министра за људска права и избеглице Босне и Херцеговине Марио Ненадић упознали су се са моделом социјалног становања у заштићеним условима и  моделом социјалне заштите на локалном нивоу, којима је решен проблем социјално угрожених породица из Колективног центра, као и социјално угроженог локалног становништва.

У разговорима су учествовали и представници смедеревског Центра за социјални рад, којима је Град Смедерево поверио ову врсту социјалних услуга. Представници Града пренели су искуства која Смедерево има на локалу у домену социјалних услуга и објаснили на који начин се оне спроводе у сарадњи са Центром за социјални рад.

Представници Комесаријата за избеглице истакли су да са Смедеревом имају одличну сарадњу у спровођењу пројеката везаних за избегла и интерно расељена лица, а гости из Босне и Херцеговине и практично се уверили због чега је Смедерево пример добре праксе.