Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедерево - Младград

Смедерево добило признање за унапређење положаја младих

      Награда Младград додељује се од прошле године, поводом 12. августа, Међународног дана младих. Циљ је да се ода признање за укупан допринос локалних самоуправа унапређењу положаја младих у локалној заједници и тај допринос начини видљивим широј јавности. Такође треба да подстакне локалне самоуправе да учине више на унапређењу положаја младих, да наставе да развијају механизме за социјално укључивање младих да се и они преко удружења и иницијатива сами изборе за бољи положај.
    - У Србији је усвојено више од сто акционих планова. Реч је о једној од најзначајнијих иницијатива у протекле четири године јер су млади добили средства за финасирање својих активности у наведеном периоду, рекла је Министарка Снежана Самарџић Марковић.
Смедерево је препознато као град који брине о младима па је тако у понедељак Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић уручила признање граду Смедереву.
Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, навео је да Смедерево брине о младима. Канцеларија за младе налази се у пешачкој зони, иначе најпрометнијој улици, Краља Петра I додао је Умичевић.
       Марко Петковић из Канцеларије за младе, је изразио уверење да ће  Смедерево добити Омладиснки клуб.
      Град Смедерево основао је Канцеларију за младе, наводи се између осталог у образложењу номинације. Савет за младе чини 20 чланова, представника институција и организација који су сачинили Локални акциони план. У претходном периоду организоване су бројне активности које су допринеле побољшању живота младих у Смедереву. Основана су позоришта "Креативни хаос", "Планета иновативаца", песничка група "Моје парче неба", ликовни клуб "Креативни клуб младих"...  Канцеларија за младе има више од 500 чланова и максималну помоћ медија, специјалну емисију на ТВ СД, значајну заступљеност у листу Пулс града и другим медијима. Доста пажње поклања се информисању младих. Град има Фонд за младе таленте, Координациони одбор за сузбијање болести зависности и попусте приликом куповине месечних карата за превоз ђака и студената.
       Признања су, у различитим категоријама, добили Обреновац, Бечеј, Бачки Петровац, Рума, Пирот, Куршумлија и Нови Пазар.
Жири је био састављен од предтавника Грађанских иницијатива, Министарства омладине и спорта, Министарства за људска и мањинска права, Кровне организације младих Србије. Националне асоцијације практичара омладинског рада и Асоцијације независних електронских медија АНЕМ.