Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедерево добило ватрогасно возило

Захваљујући сарадњи немачког града Марбург, словеначког Марибора и Краљева, у петак је Добровољном ватрогасном друштву Смедерево донирано ватрогасно возило са ауто-механичким ватрогасним мердевинама дужине 25 метара.
 
Председник Друштва, Горан Петровић каже да је Ватрогасно друштво из Марбурга донирало возило мариборским ватрогасцима, а они Краљеву. Пошто Краљево већ поседује овакво возило, оно је уступљено смедеревским ватрогасцима.


“Возило је у одличном стању, прешло је мало километара и углавном је коришћено за показне вежбе. Уз правилно и одговорно руковање може дуго да траје”, рекао је Петровић и нагласио да је возило, због својих димензија, подесно и за уске улице у Смедереву. Посебно задовољство је изразио због специфичних мердевина које су неопходне Смедереву јер у нашем граду има више од 60 високих објеката виших од 22 метра, тако да ће возило са овако дугачким мердевинама добро доћи за спасавање људи и имовине.


"Имајући у виду да је просек старости возила којима располаже Ватрогасни савез Србије и Сектор за ванредне ситуације 30 и више година, свака оваква помоћ је добродошла", изјавио је председник Ватрогасног савеза Србије Драган Михајловић.

Присутне је овом приликом поздравио Слободан Стојановић, начелник Ватрогасне службе заштите и спасавања града Марибора, који је рођени Смедеревац.

Поред представника донатора и ватрогасних организација, уручењу возила су присуствовали и представници града Смедерева- градоначелник Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић.