Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедерево поуздан и добар партнер

 

Уговор између града Смедерева и немачке донаторске HELP куће, за реализацију пројекта "Подршка избеглим и интерно расељеним лицима у Србији", потписан је данас у Плавој сали ГУ Смедерево. Уговор вредан готово 250.000 евра потписали су Тимо Стегеман (Timo Stegemann), регионални представник HELP-а за Југоисточну Европу и градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић. Потписивању овог Уговора присуствовали су заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, заменик председника Скупштине, Бранче Стојановић, чланови ГВ др Весна Јеремић Драгојевић и Зоран Цвишић као и начелник Одељења за привреду Снежана Савић Стоиљковић.

Градоначелник је госте укратко информисао о историјату града на Дунаву и захвалио се на значајној подршци.
"Смедерево је веома поуздан и добар партнер, што је евидентно, тако да је и наша сарадња све боља а пројекти вреднији. Највреднији до сада је управо овај. Веома је значајно то што је Смедерево показало одрживост и ефикасност сарадње, тако да у овом пројекту учествује са 26 процената и на томе смо вам захвални. HELP је обезбедио 74% преко Европске комисије", нагласио је представник ове организације.
О појединостима уговореног пројекта представнике медија информисао је градоначелник. Умичевић је истакао да је реализација предвиђена у три корака:
стамбена подршка - грађевински материјал - 90.000 евра
монтажне куће - 92.500 евра
економска подршка, доходована средства-нова радна места - 61.600 евра  

Пројекат је званично почео 1. фебруара и трајаће 17 месеци, до 31. маја 2011. године.