Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедерево представљено на Сајму туризма

На 35. Међународном сајку туризма у Београду који је јуче завршен, међу 1000 излагача из 46 земаља, учествовала је и Туристичка организација Смедерево.

Забележено је да је овогодишњи Сајам туризма посетило око 70.000 људи.

Тема ове сајамске манифестације била је ,,Културно наслеђе“, а Туристичка организација Смедерево је  представила туристичке, културне и природне потенцијале нашег града, обједињену туристичко-угоститељску понуду, античко наслеђе и споменике средњовековне баштине.

Смедеревски штанд посетили су председник Федерације Европских карневалских градова за Србију, познати глумац Бода Нинковић, као и делегација Туристичке организације Србије са циљем учвршћивања постојеће сарадње.

У петак, 22.фебруара, одржана је презентација  туристичке понуде и програма обиласка Смедерева која је била намењена туристичким агенцијама и туроператорима, кроз музички програм ученика Музичке школе „Коста Манојловић“ и занимљиву причу о граду.

Посетиоцима је уручиван штампани материјал који је рађен за наступајућу сезону: Гастрономски водич, Смештај у Смедереву, Винарије Смедерева, Програм обиласка града, Манифестације Смедерева и околних села, као и општи проспект о Смедереву.

Волонтери Економско-трговинске школе, туристичког смедра, у костимима ,,Воћкица,“ дељењем брошура промовисале су и најважније туристичке манифестације: Смедеревску јесен, Нушићеве дане, Тврђава театар...

У суботу, 23. фебруара одржана је презентација под називом „45 минута од Београда“, чије су циљне групе биле појединци, удружења и организације из целе Србије, посебно из Београда и околине.

Наш град је представљен мултимедијалним филмом о Тврђави, као и презентацијом фотографија старог и новог Смедерева.