Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедеревска песничка јесен од 15. до 19. октобра

Организациони одбор 43. Међународног фестивала поезије Смедеревска песничка јесен расписао је конкурсe за три песничке награде - Златна струна, Златко Красни и Змај Огњени Вук.


За песничку награду Златна струна, аутори на конкурс могу да пошаљу, најкасније до 15. септембра, највише две своје необјављене песме написане на српском или неком страном језику са обавезним преводом на српски, потписане шифром и откуцане у четири примерка.

Аутори пет најуспелијих песама, по oдлуци стручног жирија, биће позвани да учествују на Фестивалу 17. и 18. октобра, а песме ће бити објављене у посебној публикацији.

Добитник награде биће познат на завршној вечери фестивала и њему ће припасти статуета Златна струна, рад академског вајара Селимира Јовановића и новчани износ.

За доделу Награде Златко Красни, право предлагања преведених песничких књига, објављених у претходних годину дана,  са српског и на српски језик живих аутора, имају издавачи, преводиоци, удружења писаца, удружења преводилаца и појединци из Србије и из свих земаља света.

Предлагач треба предложену књигу да достави у три примерка превода и оригинал у једном примерку на адресу Фестивала, а име добитника  Награде, која се састоји од Повеље и новчаног износа, биће уручена 18. октобра на завршној вечери Фестивала.

Смедеревска песничка јесен и народна библиотека Смедерево расписали су и конкурс за доделу награде Змај Огњени Вук.

Право учешћа на конкурсу имају песници из Србије и српског расејања који су објавили књигу песама на српском језику у периоду између два јула, а у разматрање ће се узети прва издања књига први пут објављених песама, послата у 4 примерка.

Награда се састоји од Плакете Змај Огњени Вук и биће уручена на 43. Међународном фестивалу поезије Смедеревска песничка јесен 15. октобра.