Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедеревске маштарије

Дечју сликарску радионицу под називом „Смедеревске маштарије“, организовану у оквиру „Смедеревске јесени“, отворио је у суботу, код Малог града Смедеревске тврђаве, председник Учитељског друштва града Смедерева, Славиша Кољибабић.

„У радионици учествују деца из свих основних школа у Смедереву, а данас су овде малишани из две школе како би на лицу месту показали своју креативност и маштовитост, али и да украсе Смедеревску јесен. Изложба је и продајног карактера, а сав приход иде Вртићу „Сунце“, као што смо радили и прошле године и мислимо да је добра идеја“, појаснио је Кољибабић.

Члан Градског већа за образовање, Миша Ивковић, изразио је захвалност деци и учитељима који су учествовали у овој изложби и радионици.

„Ми ћемо се трудити да им будемо од помоћи, као и до сада. Мислим да је ово најлепши део дана у Смедеревској тврђави, као што је лепо бити у њиховом друштву“, оценио је Ивковић.

Члан Градског већа за локалну самоуправу, Горан Крчмаревић, изразио је уверење да ће локална самоуправа, и у будућности, подржавати овакве дечје акције.

„То ћемо показати нашим активностима, па се надам да ћемо, барем једном месечно, одржавати сличне радионичке манифестације и акције“, рекао је Крчмаревић.

Малишани су своје умеће исказали на тему „Весела кухињица“ и варјачама и дрвеним кухињским даскама дали интересантан изглед и форму.