Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Смедеревски атлетичари освојили бројне награде

Током протекле недеље Атлетски клуб Смедерево и Савез за школски спорт учествовали су на три значајна такмичења.


У Новом Саду је 9. октобра одржана шеста "Nestle" Школска атлетска лига Србије на којој су учествовале две такмичарке из Смедерева.

Наташа Симеоновић из ОШ "Др Јован Цвијић" освојила је четврто место у трци на 60 метара, а Огњена Михајловић, ученица ОШ "Димитрије Давидовић", заузела је друго место на 600 метара.

У 49. уличној трци одржаној у Пожаревцу, у конкуренцији преко 30 клубова из целе Србије, Атлетски клуб Смедерево освојио је 12 медаља, од предшколског до сениорског узраста.

Златне медаље припале су Алекси Ковачевићу, Сенки Аранђеловић, Сари Стокић, Тари Владов, Огњени Михајловић и Милану Владисављевићу.

Сребрна одличја узели су Теодора Стевановска, Алекса Адамовић и Стефан Мијатовић, а бронзане медаље припале су Лани Ивковић, Алекси Малетаском и Александру Миљковићу.

Савез школског спорта је у Шапцу на 22. Кросу РТС-а, 13. октобра, освојио чак девет медаља и то пет златних, две сребрне и две бронзане.

Злато је припало Алекси Ковачевићу, Сари Стокић, Огњени Михајловић, Милану Владисављевићу и ветеранки Весни Лекић Михајловић.

Сребро су у Шапцу узеле Теодора Стевановска и Тара Владов, а бронзу Алекса Адамовић и Никола Филиповић.

Смедеревске атлетичаре 20. и 27. октобра очекују још две серије РТС-овог кроса и то у Пожаревцу и Кладову.