Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедеревски дани цвећа

Манифестација “Смедеревски дани цвећа” организована је под покровитељством града Смедерева, Фонда за развој пољопривреде и Удржења произвођача цвећа „Смедеревски ђурђевак“. Четврти сајам цвећа одржан је на градском тргу и окупио је двадесетак произвођаче цвећа из Смедерева и других градова.

„Четврти пут се у Смедереву  организује оваква манифестација, на задовољство свих суграђана, рекла је др Јасна Аврамовић заменица градоначелника Смедерева додајући да  нема ничег лепшег од живих боја и цвећа које је  украс сваког нашег домаћинства.
„Увек ћемо стати иза пројеката који су добри за град. Ова изложба је украсила град. Са нама је двадесет произвођача из Смедерева и других градова. Грађанима је понуђено прелепо цвеће и аранжмани по повољним ценама.
На питање да ли ће бити проглашен победник др Аврамовић је одговорила да
такмичања стварају ривалитет и  напету ситуацију. Доста нам је предизборних манифестацја, оно што се ради из срца не мора да има такмичарски карактер, нагласила је др Јасна Аврамовић заменица градоначелника Смедерева, напомињући да ће сви учесници добити захвалницу.
„Што се тиче сређивања града у плану је акција „Средимо и улепшајмо град Смедерево“ у оквиру које ће бити много такмичарских активности са вредним наградама, а све у циљу да индивидуално свако уреди своје двориште и балкон и на тај начин ће допринети лепшем изгледу града, тако да  неће морати све да уради „Зеленило“, истакла је Аврамовићева.

У категорији квалитет расада најуспешнији су били ЈКП „Зеленило“, расадник „Живић“ из Михајловца и расадник „Срећковић“ из Раче Крагујевачке.
По оцени стручног жирија најбоље опремљен штанд представили су расадник „Вучковић“ из Мале Крсне, „Костић“ из Раче Крегујевачке и  расадник „Нада“ из Смедерева.