Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедеревски хип - хоп плесачи

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић данас је примила Марка Менковића и Павла Павловића - двојицу младих смедереваца који се баве хип - хоп плесом од 2005. године.

 

Њихове кореографије наши суграђани су имали прилику да виде на некадашњој бини која је била постављена на Градском тргу.

 

2006. године, неко је бину исекао и уклонио и ови млади талентовани момци губе место на којем су вежбали и са којег су забављали пролазнике и шетаче.

 

Марко и Павле ипак не одустају, купују подлогу за плес  и настављају са радом на тераси Центра за културу.

 

Након две године одлучују да формирају плесну групу како би проширили хип - хоп културу у граду и добијају 6 полазника које уче овој врсти модерног плеса.

 

У Центру за културу су препознали квалитет њиховог рада и 2009. године им омогућавају боље услове за рад уступањем сале за пробе, чиме им се побољшавају услови за тренинге, а одмах затим ови млади момци остварују и запажене резултате на такмичењима широм Србије и ван ње.

 

Са такмичења у Пожаревцу, Вршцу, Панчеву, Зрењанину, Београду, Новом Саду, Футогу, Бјељини, Поречу, Карловцу, чак и из Бугарске Марко Менковић и Павле Павловић доносе бројне значајне награде - прва места за кореографију и за соло плес.

 

У Поречу су, на пример, ова два момка на Светском такмичењу у модерном плесу 2009. године освојили друго место за кореографију.

 

Пре два дана на такмичењу у Вршцу, освојили су два прва места - једно за кореографију и једно за соло наступ.

 

Хуманитарне новогодишње хип - хоп представе радили су ове године за децу ометену у развоју и за децу без родитеља.

 

Марко и Павле тренинге и радионице не наплаћују - уче младе полазнике хип - хоп плесу и држе отворене тренинге и радионице и то у Центру за културу суботом и недељом у термину од 18 часова.

 

Преко лета отворени тренинзи одржавају се на тераси Центра за културу или у Тврђави.

 

Хип - хоп плесачи Марко и Павле својим плесом годинама су укључени у све градске манифестације.

 

Један од таквих наступа догодио се и синоћ, током гласања публике након представе у оквиру „Нушићевих дана", у холу Центра за културу.

 

На иницијативу градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић Град је смедеревске хип - хоп плесаче финансијски помогао, а та средства ће Марко и Павле уложити у куповину реквизита неопходних за тренинге и за котизацију на такмичењима која следе.

 

Иначе, у сарадњи са Туристичком организацијом Смедерево, Марко Менковић и Павле Павловић представљали су наш град учествујући у карневалима широм Србије: у Бањи Ковиљачи, Вршцу, Панчеву, Лесковцу и Шапцу где су од градоначелника овог града за свој наступ добили похвалницу и златну медаљу.

 

У Вршац одлазе 27. априла где ће бесплатну радионицу хип - хопа одржати у тамошњем Културном центру.