Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Смедеревски расадник цвета током целе године

На Шалиначком путу, на површини од 2 хектара, налази се Расадник Радне јединице "Зеленило" Смедерево, где се одвија производња биљака на отвореном простору.

Собно и сезонско цвеће се производи на пет стотина квадрата под стаклеником као и на 200 квадратних метара под пластеником и то како за потребе предузећа, тако и за продају трећим лицима.

Од Слађане Јеремић, директорке ЈКП Зеленило сазнајемо између осталог да овогодишња производња пролећног и јесењег сезонског расада броји преко 150 хиљада комада.

Јесењи расади су у одличном стању и у понедељак, 24. септембра запослени у РЈ Зеленило почињу са обнављањем цветних површина у граду.

Данас је платформа на Градском тргу, а екипа радника припрема лук изнад фонтане за јесењу садњу цвећа наредне недеље.

У смедеревском Расаднику, поред цветница, производе се и тује, смрче, листопадне саднице, украсно шибље и друго.

Због нарастајућих потреба за уређењем града, последњих година производња у Расаднику је знатно увећана.

Конкретно, ове године, дупло је повећана производња сезонског цвећа које се пре свега користи за украшавање јавних градских површина.

Планови су да се ускоро повећа површина заштићеног  простора за гајење биљака, реконструкција водоводне мреже и грејања, све у циљу побољшања квалитета и обима производње.

Љубитељи собног цвећа и других биљака, које су део  богатог асортимана у смедеревском Расаднику, овде могу по веома популарним ценама, током целе године да набаве омиљене врсте, а запослени нуде и стручне савете у вези са негом биљака и уређењем зелених површина.

Данас су испред зграде Полицијске управе у Смедереву, због реконструкције улице, по налогу Дирекције за изградњу урбанизам и грађевинско земљиште, радници "Зеленила" посекли седам листопадних стабала и уклонили грање и дебла.

Посао је обављен на време како би извођач радова "Неимар пут" из Салаковца могао да настави са реконструкцијом коловоза и тротоара, из чега произилази да је срадња ове две фирме на одличном нивоу.