Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедеревски стрелци освојили 4 медаље на Регионалном првенству Србије

Протеклог викенда у Ћуприји је одржано Регионално првенство ваздушним оружјем у националном програму, а Стрељачка дружина „Смедерево" освојила је једно екипно злато и сребро у сениорској конкуренцији, док је Јелена Јаковљевић упуцала две сребрне медаље у појединчаној конкуренцији јуниорки и сениорки.

 

Стрељачка дружина „Смедерево" има најбољу екипу сениорки серијском ваздушном пушком на Регионалном првенству одржаном у Ћуприји. Екипа је пуцала у саставу Јелена Јаковљевић, Даница Денић и Анђелина Симовић. Иста екипа, пре тога, освојила освојила је друго место у јуниорској конкуренцији, а Јелена Јаковљевић је двострука је вицешампионка у обе конкуренције.

 

Јелена је у јуниорској конкуренцији имала резултат од 364 круга, а у сениорској 366 кругова. Анђелина Симовић је била четврта у категорији сениорки са резултатом од 361 кругом (331 у јуниорској конкуренцији), Даница Денић пета са 358 кругова (344 у јуниорској конкуренцији).

 

Сениорска екипа СД „Смедерево": Новица Петровић, Боривоје Провчин и Драган Флорић освојила је друго место серијском ваздушном пушком. Појединачно, Боривоје Провчин је са 364 круга био четврти, а Новица Петровић пети са 363 круга.

 

За СД „Смедерево" у појединачној конкуренцији наступила је и Милица Малетић, која је остварила резултат од 344 круга у јуниорској и 347 кругова у сениорској конкуренцији. Појединачно је наступио и јуниор Павле Марковић који је пуцао 347 кругова.

 

Првог дана такмичења у Ћуприји наступили су кадети и кадеткиње серијском ваздушном пушком, млађи јуниори и млађе јуниорке стандардном ваздушном пушком. За нашу дружину наступили су кадети: Вељко Свилар (168 кругова), Петар Адамовић (164 круга) и Иван Давид (128 кругова) и кадеткиње: Александра Вујасин (162 круга) и Милица Симовић (138 кругова).

 

У категорији млађих јуниорки, стандардном ваздушном пушком, Даница Денић је такмичење завршила на седмом месту са 375 кругова, а Александра Вујасин је пуцала 360 кругова.

 

Од смедеревских стрелаца, серијском ваздушном пушком, наступила је и сениорска екипа Стрељачког клуба „Херој Срба - Безбедност": Радослав Мирковић (362), Саша Илић (352) и Марко Лазић (327).

 

Сви смедеревски стрелци пласирали су се за Шампионат Србије, који ће се одржати у Младеновцу, за две недеље, 6. и 7. априла.

 

Следећег викенда, 30. и 31. марта биће одржано Финале Купа Србије, Б програм, у Београду, на којем ће наступити Даница Денић, у категорији млађих јуниорки пушком. Даница се у финале пласирала као седма.

На стрелишту у Смедереву у петак, 29. марта одржаће се треће коло пете Смедеревске лиге у стрељаштву. Заинтересовани појединци и екипе могу још увек да се пријаве за ово такмичење, с обзиром да се пуца 7 кола, од којих се 5 бодује за укупан резултат.