Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедеревски веслачи на кормилу Светског првенства

Поставили нови светски рекорд 6:3,01

Српска веслачка репрезентација на Првенству за сениоре у амстердаму, освојила је златну медаљу у четверцу са кормиларом. Смедеревски веслачи Јован Јовановић и Веселин Савић са веслачима Партизана Игором Луцићем, Луком Ђорђевићем и кормиларом  Матејом Јошићем успели су да оборе светски рекорд за млађе сениоре у тој дисциплини. Они су временом од 6:03,1 надмашили светски рекорд из 2006. године за 18 стотинки. Дрогопласирана Немачка заостала је за две а бронзана Француска репрезентација за шест секунди.
- Ови момци су потврдили светску класу и то је велика сатисфакција како за њих тако и за српско веслање, изјавио је селектор реперезентације Небојша Илић. Руководство клуба на челу са Дејаном Гусловом није крило задовољство оствареним успехом. Такође су се сложили у оцени да овај подвиг још више добија на значају када се зна да је посада формирана само десетак дана пре Шампионата и да  Смедеревци Јовановић и Савић пре тога нису сели у чамац са колегама из Партизана.
- То само потврђује да упоран рад и вера у победу могу да донсу светски резултат рекли су између осталог још увек усхићени због великог успеха Јован Јовановић и Веселин Савић. Знали су да су и они и колеге из Партизана брзи у двојцу и очекивали су добар резултат али је постављање новог светског рекорда и за њих било остварење сна. Била је јака конкуренција, такмичили смо се са светском велесилом у веслању, рекли су  најбољи светски веслачи и захвалили се свима који су их подржали.
За власнике новог светског рекорда организован је пријем на Веслачком у Смедереву.
У име руководства града златним момцима честитала је замениц градоначелника др Јасна Аврамовић.
- Смедерево слави ових дана. Поносни смо на ове младе, паметне, способне, вредне момке.Задовољство је гледати их, морали су много да раде да би постигли оваки успех а могу само да замислим њихово и узбуђење њихових родитеља. Смедерево је град шампиона, нагласила је др Аврамовић.
Све најбоље у даљој каријери и предстојећим такмичењима Јовановићу и Савићу пожелели су Бранче Стојановић, председник Скупштине града и Ненад Максић, члан Градског већа за спорт и омладину.
- Веслачки клуб има дугу традицију и радујемо се свакој златној медаљи.Ови златни момци заслужују сваку похвалу и ја им од срца честитам у име Скупштине града, истакао је Стојановић.
- Србија има Ђоковића а Смедерево има и своје веслаче, рекао је између осталог помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић.
Светским првацима честитали су  представници друштвеног, политичког и спортског живота Смедерева, чланови Веслачког клуба, спонзори као и бројни пријатељи и грађани који су  на Дунаву дочекали веслаче који су Србију и Смедерево поставили на  кормило Светског првенства.