Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Смедеревски веслачи вицешампиони Србије

Веслачи Смедерева заблистали су на последњем, уједно и најјачем домаћем такмичењу, које је одржано минулог викенда на Савском језеру у Београду.

 

Смедеревци су на првенству Србије, у конкуренцији 190 посада из свих српских клубова у свим категоријама, освојили чак 10 медаља, од чега 7 златних, једну сребрну и две бронзане. У суботу, првог дана такмичења смедеревски веслачи су стигли до 5 одличја.

 

Златне медаље освојиле су посаде четверац скула и дубл скула у пионирској конкуренцији, као и јуниорски четверац без кормилара. До сребрног одличја стигао је пионирски скиф, док је треће место заузео пионирски четверац са кормиларом.

 

Другог дана Државног првенства Смедеревци су наставили жетву медаља. Златне медаље припале су скифу, двојцу без кормилара и четверцу без кормилара у пионирској конкуренцији, као и сениорском дубл скулу, док је бронзану медаљу освојила још једна посада сениорског дубл скула.

 

Веслачки клуб Партизан је са укупно 15 медаља - осам златних, шест сребрних и једном бронзаном, и ове године најупешнији клуб на Државном првенству, Смедерево је заузело друго у генералном пласману, док је трећа по успешности Црвена звезда са укупно 18 одличја - пет златних, шест сребрних и седам бронзаних.