Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Смедеревским ђацима представљен програм сузбијања вршњачког насиља

Град Смедерево подржао је спровођење програма превенције вршњачког насиља „Зато што те се плашим" који организује Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Програм који је данас изведен у два термина у смедеревском Центру за културу за ученике виших разреда основних школа и средњошколце, почео је позоришном представом намењеном адолесцентима, као приказ лошег и доброг понашања и давања решења проблемима у виду здраве комуникације.

„Наш циљ јесте да деци приближимо шта је насиље, да разумеју који су корени насиља и ко су учесници. Крајњи циљ јесте превенција насиља. Проблем је у томе што медији говоре о насиљу онда када се деси и када је то неко екстремно насиље са драстичним последицама. Ми сматрамо да би о насиљу требало говорити читаве године и онда када га нема, баш зато да би деца схватила како да избегну насиље. Једна од основних порука ових наших трибина јесте да на насиље никада не треба одговорити насиљем" изјавио је данас проф. др Жарко требјешанин, психолог, који је младима говорио данас о вршњачком насиљу.

Министарство омладине и спорта реализује и подржава програме којима се подстичу сви облици солидарности, култура ненасиља и толеранције међу младима прихватањем различитости и неговањем ненасилних начина комуникације.