Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедереву Благодарје Књижевног клуба Србије


Смедереву уручено Благодарје на Светосавској академији Књижевног клуба Србије

Бранчету Стојановићу, председнику Скупштине града Смедерева, уручено је Благодарје - признање Удружења књижевника Србије. Благодарје - признање за пружену помоћ и трајни допринос угледу и развоју Удружења, Стојановићу је на Светосавској академији у Удружењу књижевника Србије у Београду уручио, Радомир Андрић, председник УКС.
Бранче Стојановић, председник Скупштине града Смедерева истакао је том приликом да је ово леп гест Удружења и да је успешна сарадња остварена првенствено због Међународног фестивала Смедеревска песничка јесен, захваљујући којем су Смедерево и Србију посетили писци из целог света.
Свечаности су присуствовали Бојан Костић, заменик председника Скупштине града, Биљана Анђелковић, секретар Скупштине и Горан Ђорђевић, директор Међународног фестивала Смедеревска песничка јесен.
Светосасвку академију отворио је смедеревски црквени хор "Слога" при храму Св. Георгија а у програму су учествовали глумци Тања Бошковић, Петар Краљ, Милан Михаиловић, песници Рајко Петров Ного, Милосав Тешић и Адам Пуслојић. О Светом Сави беседу је одржао проф.др Димитрије Калезић. Нови чланови Удружења књижевника Србије су Емир Кустурица и Радмила Милентијевић из Америке која је проглашена почасним чланом УКС, чуло се на свечаности у Удружењу књижевника Србије.