Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Смедереву одобрен кредит од 265 милиона динара

Потписан уговор између града Смедерева и Сосијете женерал банке


Уговор о кредитном задужењу града потписали су Здравко Крунић у име Сосијете женерал банке и Предраг Умичевић градоначелник Смедерева.
Кредит у износу од 265 милиона динара одобрен је на седам година са грејс периодом од годину дана.
"Овај кредит омогући ће нам да убрзамо извођење радова на уређењу инфраструктуре, јер извпђачи неће морати да чекају свој новац, рекао је градоначелник Смедерева Предраг Умичевић додајући да тиме решавамо спорост у наплати потраживања, с којом су суочени сви извођачи у Србији. Поред тога када фирме знају да ће за изведене радове одмах добити новац, њихове цене су у страту ниже и за 20%, образложио је Умичевић одлуку о кредитном задужењу града.
"Одобрење овог кредите је у складу са стратегијом Сосијете женерал банке да снажније подржи перспективне локалне самоуправе, са великим потенцијалом за даљи раст", навео је Здравко Крунић из Сосијете женерал банке.
Корисници нове кредитне линије од 2,5 милиона евра биће Дирекција за изградњу града, смедеревски Водовод и Установа Спортски центар.
Намена је изградња саобраћајне инфраструктурне мреже у Индустријској зони, реконструкција Кнез Михајлове, Чапајеве улице , Милоша Великог, друга фаза Партизанске улице. такође је предвиђено  уређење Трга Карађорђев дуд, изградња саобраћајне и инфраструктурне мреже у оквиру ПДР Виногради-нови град, израда пројеката реконструкције односно рехабилитације пута за Сеоне и ландолског пута, повезивање фекалне канализације у улици Филипа Вишњића, прва фаза реализације ПДР-а за Централно гробље као и назиђивање анекса Спортског центра.