Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Смедереву више од 2 милиона динара

 
 
Потпредседник Владе за социјалну политику и друштвене делатности др Јован Кркобабић, у присуству представника међународне заједнице, свечано је уручио Решења о исплати новчане помоћи намењене интеграцији избеглица и побољшању услова интерно расељених лица, председницима општина и градоначелницима 60 општина односно градова у Републици Србији. У име града Смедерева свечаности су присуствовали градоначелник  Предраг Умичевић и др Весна Јеремић Драгојевић, члан Градског већа за социјалну политику.
Опредељена средства, у износу од 1,3 милиона евра, издвојена из републичког буџета, обезбедиће куповину 310 пакета грађевинског материјала за завршетак започетог и адаптацију неадекватног стамбеног објекта и доделу 165 грантова намењених економском оснаживању избеглих и интерно расељхених лица.
" Све општине и градови којима данас додељују средства, издвојиле су из буџета 10% вредности опредељених средстава, што указује на добру сарадњу републичких институција и локалне самоуправе и спремност свих релевантних субјеката да окончају продужену избегличку и расељеничку ситуацију" изјавио је потпредседник Владе, др Јован Кркобабић.
Представници Комесаријата за избеглице истакли су да ће активности Комесаријата у 2010. години бити усмерене ка затварању 10 од преосталих 60 колективних центара.

Смедерево је добило 2. 250.000 динара за 15 пакета за економско оснаживање избеглих и интерно расељених лица ( покретање малог бизниса или развијање пољопривредне делатности ). "У претходном периоду бавили смо се становањем, односно решавањем стамбеног пиутања, сада је неопходно обезбедити људима могућност да буду економски независни", истакла је др Весна Јеремић Драгојевић, члан ГВ за здравство и социјалну заштиту.