Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Солистички концерт виолинисте Љубомира Михаиловића

Виолиниста Љубомир Михаиловић, ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду одржаће солистички концерт у у Смедереву, у среду, 13. новембра.

 

Љубомир Михаиловић (1962.) дипломирао је у класи професора Рајка Дојчиновића на Факултету музичке уметности у Београду. Магистарске студије је завршио на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Дејана Михаиловића. Усавршавао се и у класи професора Игора Озима на „Hochshule für Music" у Келну.

 

Концертну каријеру започиње са 8 година када је одржао први солистички концерт. Добио је више првих награда на такмичењима у Србији и у бившој Југославији. На међународном такмичењу „Јарослав Коцијан" у Чешкој освојио је другу награду.

 

Одржао је бројне реситале и наступао као солиста са бројним домаћим и страним симфонијским оркестрима (Београдском филхармонијом, Загребачком филхармонијом, Оркестром Радио и ТВ Београд, оркестром Војске Југославије, Оркестром из Осијека, оркестром Факултета музичке уметности, Националним оркестром Перуа. Био је и  концерт-мајстор Београдског камерног оркестра „Синфонијета".

 

Од 1994. до сада, свирао је као солиста и концерт-мајстор са Камерним ансамблом из Келна на више од 400 концерата широм Немачке, Француске, Шпаније и Швајцарске. Наступао је још у Грчкој, Аустрији, Перуу, Русији, Аргентини, Чилеу, Уругвају, Португалији и Израелу.

 

Као солиста са камерним оркестром „Мајстори гудачи"снимио је CD „Четири годишња доба Антонија Вивалдија у издању МДМ из Келна. 

 

Концерт почиње у 20 часова у Концертној дворани Центра за културу, а улаз је слободан.