Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Спорт у школе - један од приоритетних пројеката МОС-а

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић обратила се учесницима семинара за стручно усавршавање наставника физичког васпитања у оквиру пројекта "Спорт у школе".

 

Министарка омладине и спорта, проф. др Алиса Марић, отворила је у суботу, 29.јуна, дводневни семинар за стручно усавршавање наставника физичког васпитања који учествују у једном од приоритетних пројеката овог министарства - "Спорт у школе", а који спроводи Савез са школски спорт Србије.

 

Овом значајном скупу, поред најближих министаркиних сарадника, присуствовао је и министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић, председник Савеза за школски спорт и некадашњи истакнути одбојкашки репрезентативац Жељко Танасковић, градоначелник Крушевца, града одакле је акција "Спорт у школе" започела пре годину дана, Братислав Гашић и градоначелница Смедерева, града који је пример добре праксе у реализацији овог пројекта, др Јасна Аврамовић.

 

Градоначелница је у свом обраћању истакла да Смедерево, што се спорта тиче,

улаже средства у врхунски спорт, али са друге стране, посебну пажњу поклања најмлађима.

 

Она је рекла да се, у циљу унапређења развоја спорта, пре свега базичног спорта код деце нижих рареда основних школа, успешно реализује пројекат „Спорт у школе" у смедеревским основним школама.

 

Др Јасна Аврамовић је подсетила да је пројекат „Спорт у школе" бесплатан, и као такав управо има за циљ да кроз игру, забаву, и умерену физичку активност у складу са узрастом, омогући деци да спознају праве вредности спорта и притом не оптерећујући буџет родитеља.

 

У току уводног дела семинара Жељко Танасковић и директор Завода за спорт и медицину Јасминко Поздерац потписали су меморандум о сарадњи. На семинару су, осим великог броја наставника из школа широм Србије, присуствовали и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра Драган Атанасов и саветник за школски спорт Игор Маринковић.