Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Спортисти године


Под покровитељством локалне самоуправе, у Скупштинској сали Града Смедерева, 23. децембра одржана је свечана седница Савеза спортова Смедерева, на којој су уручене награде и признања најбољим спортистима и екипама, као и најуспешнијим спортским радницима у 2008.години.

У име Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, председник Савеза, Слободан Јовановић, уручио је пехаре директорима основне школе „Димитрије Давидовић“ и смедеревске Гимназије, чији су ученици у екипним и појединачним такмичењима постигли најбоље резултате.

Поклон-честиткама награђено је девет најзаслужнијих наставника: Весна Михајловић, Драган Јањић, Мома Станојевић, Дарко Илић, Ђоршђе Јешић, Радуле Перовић, Момир гаговић, Владимир Пиперац и Слободан Бошковић.

Савез спортова Смедерева уручио је награде младим талентима, најуспешнијим сениорским екипама и појединцима и прогласио најбољег тренера и најбољи спортски колектив у 2008.години.

У категорији младих женских екипа, прво место припало је карате-клубу „Смедеревац“, а титулу најбоље младе спортистиње понела је Александра Микић, првакиња Србије и трећепласирана на Првенству Балкана у џудоу.

Атлетичар Слободан Станковић, вишеструки првак Србије на 3000м и 5000м на стази и носилац бронзане медаље на Првенству Балкана, награђен је као најбољи млади спортиста године.

У категорији сениора, женска стрељачка екипа „Смедерево“заузела је прво место, а након пласмана у Супер Лигу Србије, одбојкашки клуб „ Смедерево“проглашен је најуспешнијом сениорском мушком екипом.

У појединачној конкуренцији, Радосву Дојчиловићу, најбољем играчу I одбојкашке лиге Србије и Јовани Савић, чланици карте-клуба „Смедерево“, припало је прво место, као најбољим спортистима у 2008.години.

Пехар и признање додељен је Стрељачкој екипи Друштва за спорт и рекреацију инвалида Смедерево, а најбољој спортисткињи, Јелени Пантовић, уручена је награда за постигнуте резултате у стрељаштву и атлетици.

Веслачки клуб „Смедерево“, вишеструки првак Државног првенства и носилац бронзане медаље на Светском првенству, проглашен је најуспешнијим спортским колективом у 2008. години., а титула најбољег тренера припала Синиши Живаку, тренеру одбојкашког клуба „Смедерево“.

Награду за животно дело Драгољубу Михајловићу-Буџи, пензионисаном професору физичке културе, некадашњем тренеру фудбалског и одбојкашког клуба „Смедерево“ и дугогодишњем активном спортисти, уручио је председник Савеза спортова Смедерева, Дејан Гуслов.